De keuken van Ruitersbosch is Frans georiënteerd

Met invloeden uit ons eigen land en het zuiden van Europa. De witte brigade werkt uitsluitend met duurzame en dagverse ingrediënten. De menukaart wisselt met elk seizoen en staat in het teken van ambachtelijkheid zoals het bereiden van eigen fonds, soepen, sauzen en patisserie.

scroll

Chefsmenu

Laat u verrassen door al het mooie en lekkere aanbod van het seizoen. Duurzaam, veelal biologisch en streekproducten. Kortom, genoeg inspiratie voor chef-kok Mark van der Horst en zijn brigade om u met ware smaaksensaties te verwennen.  Onze sommelier Rik Ficheroux begeleid voor u de gerechten met uitsluitend afgestemde wijnen.

4 gangen

wijnarrangement

***

5 gangen

wijnarrangement

(het Chefsmenu is uitsluitend per tafel te bestellen)

 

Menu Ruitersbosch

Voor een vaste prijs kunt u genieten van een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en dessert naar keuze.

Bisque

kreeft | saffraan | tomaat

of

Steak tartaar

gingerbeer | miso | sambai | codium

of

Bloemkool

biet | dragon | gezouten amandel

***

Heilbot

bataat | groene curry | bbq ananas

of

Kalfslende

aardappelfondant | groene asperge | gerookte look

of

Pastinaak

witlof | uienhachee | linzen | cepes

***

Wortel

honing | gember | duindoorn | ras el hanout

of

Kaas

5 soorten | diverse garnituren | supplement €5,00

€38,00

 

À la carte

Voorgerechten

Oesters

Fines de Claire nr 3 | vinaigrette | citroen

€ 3,10 p.s.

Oesters

Zeeuwse platte 00000 | vinaigrette | citroen

€ 4,50 p.s.

Bisque

kreeft | saffraan | tomaat

€ 16,75

Snert

doperwt | buikspek | moserd | lavas

€ 15,50

Gerookte paling en ganzenlever

rode kool | meloeskes | balsamico

€ 23,50

Gemarineerde zalm

bietenstructuren | witlof | mierikswortel

€ 16,75

Coquilles

bloemkool | dragon | grapefruit | amandel

€ 19,50

Steak tartaar

gingerbeer | miso | sambai | codium

€ 18,50

Hoofdgerechten

Dorade

pulpo | tomaat | chorizo | salsa verde

€ 26,50

Heilbot

wortel | bataat | groene curry | bbq ananas

€ 27,50

Bouillabaisse

kreeft | venkel | saffraan

€ 31,50

1/1 kreeft

look | tomaat | basilicum | citroen

€ 45,50

Iberico rugfilet

schorseneer | linzen | cèpes

€ 26,50

Wagyu housesteak

mais | paprika | chimichurri

€ 28,50

Anjou duif

pastinaak | witlof | hazelnoot | uienhachee |

€ 31,50

Kalfslende

aardappelfondant | groene asperge | gerookte look

€ 26,50

Desserts

Bittere chocolade

diverse structuren | bloedsinaasappel

€ 10,50

Rijst

kokos | gember | kalamansi | lotuswortel | nasipeer

€ 10,50

Wortel

honing | gember | duindoorn | ras el hanout

€ 10,50

Kaas

5 soorten | diverse garnituren | onze kazen zijn afkomstig van de familie Nouwens Kaatje Jans in Princenhage

€ 15,00

Fine wining

Onze sommelier begeleid voor u de gerechten met uitsluitend afgestemde wijnen.

Onze wijnen »

Fine lunching

Geniet in een bosrijke omgeving van een heerlijke salade of een van onze lunchgerechten.

Lunchkaart »

Proef de sfeer van Ruitersbosch