De keuken van Ruitersbosch is Frans georiënteerd

Met invloeden uit ons eigen land en het zuiden van Europa. De witte brigade werkt uitsluitend met duurzame en dagverse ingrediënten. De menukaart wisselt met elk seizoen en staat in het teken van ambachtelijkheid zoals het bereiden van eigen fonds, soepen, sauzen en patisserie.

scroll

Chefsmenu

Laat u verrassen door al het mooie en lekkere aanbod van het seizoen. Duurzaam, veelal biologisch en streekproducten. Kortom, genoeg inspiratie voor chef-kok Mark van der Horst en zijn brigade om u met ware smaaksensaties te verwennen.  Onze sommelier Rik Ficheroux begeleid voor u de gerechten met uitsluitend afgestemde wijnen.

4 gangen

wijnarrangement

***

6 gangen

wijnarrangement

***

8 gangen

€ 77,50

wijnarrangement

€ 48,00

(het Chefsmenu is uitsluitend per tafel te bestellen)

 

Menu Ruitersbosch

Voor een vaste prijs kunt u genieten van een heerlijk voorgerecht, hoofdgerecht en dessert naar keuze.

Aspergesoep

grijze garnaal | lamsoor | vadouvan

of

Steak tartaar

paprika | radijs | piccalilly

***

Scholfilet

doperwt | reseval | kappertjes

of

Kemperkip

asperge | tuinboontjes | morieljes

***

Rijsbergse aardbeitjes

witte chocolade | rozenwater | blondie

of

Kaas

5 soorten | diverse garnituren | supplement €5,00

€38,50

 

À la carte

Voorgerechten

Oesters

Gillardeau nr 3 | vinaigrette | citroen

€ 4,95 p.s.

Bisque

kreeft | rouille | tomaat

€ 16,75

Noordzeekrab

waterkers | meloen | mierikswortel

€ 21,50

Tonijn

edamame | kaffir | miso | sesam

€ 18,75

Eendenlever

terrine | brioche | vijgen | sjalot | hazelnoot

€ 22,50

Steak tartaar

paprika | radijs | piccalilly

€ 18,50

Hoofdgerechten

Zeebaars

bospeen | zeegroentjes | Zeeuwse mosselen | vadouvan

€ 27,50

Salade "Riche"

kreeft | eendenlever | pata negra | Truffel

€ 34,50

1/1 kreeft

look | tomaat | basilicum | citroen

€ 45,50

Proeverij van het rund

bietenstructuren | morieljes

€ 30,50

Piepkuiken

knolselderij | cantharellen | granaatappel | salie

€ 26,50

Desserts

Rijsbergse aardbeitjes

witte chocolade | rozenwater | blondie

€ 10,50

Macaron

cremeux | yuzu | framboos

€ 10,50

Brûlée

limoen | cocos | ananas

€ 10,50

Kaas

5 soorten | diverse garnituren | onze kazen zijn afkomstig van de familie Nouwens Kaatje Jans in Princenhage

€ 15,00

Fine wining

Onze sommelier begeleid voor u de gerechten met uitsluitend afgestemde wijnen.

Onze wijnen »

Fine lunching

Geniet in een bosrijke omgeving van een heerlijke salade of een van onze lunchgerechten.

Lunchkaart »

Proef de sfeer van Ruitersbosch